PRK : Laskar Siber PAN Terus Serang Azmin Ali

boboiAIDCNews – 14/5/16 –Laskar siber Parti Amanah Negara (PAN) terus menyerang Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkaitan dengan Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Facebooker Farouq Albaloque memaparkan gambar-gambar di atas sebagai melambangkan Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR seorang politikus pelakon yang hipokrit.

Menggambarkan sikap hipokrit itu, Azmin digelar sebagai ‘Boboi’.

“Babak-babak lakonan Boboi. Terbaru berpelikat di Sungai Besar.

“Majlis Presiden PH belum lagi membuat keputusan siapa bertanding di PRK Sg Besar dan Kuala Kangsar, Boboi dah terlajak laju ‘chop’ Sungai Besar untuk PKR bertanding dengan alasan sekiranya PKR bertanding, PAS akan tarik diri.

“Nampak sangat kegelojohan dan ketamakan boboi.

“Sepatutnya, PRK Sg Besar dan Kuala Kangsar adalah ujian yang akan menjadi pengukur sebenar kemampuan Amanah dan Pakatan Harapan dalam persiapan menghadapi ‘3 penjuru’ yang tidak dapat dielakkan pada PRU 14,”kata Farouq Albaloque.

abe2

Serangan yang sama turut dilakukan Abe Awang Malaya yang menggangap Azmin dan kumpulannya cuba menghapuskan karier politik PAN.

“Nampak pada gaya Boboi, memang bersungguh betul dia nak letak calon PKR di Sungai Besar……. Boboi memang sengal…. Pertama, Boboi tak peduli sama ada pimpinan PKR lain setuju atau tidak untuk bertanding di Sungai Besar.

“Kedua, Boboi harap PAS setuju dengan kerjasama yang telah dirundingkan dengan Stopa Ali, iaitu PAS bertanding di Kuala Kangsar sahaja, manakala PKR bertanding di Sungai Besar…. Tapi lebai PAS yang lain tetap mahu PAS bertanding dua-dua.

“Jadi, apa tujuan Boboi yang sebenar, siang-malam berada di Sungai Besar sekarang…?

“Menurut bacaan aku, sebenarnya Boboi hendak memampuskan Amanah… Boboi masih bermimpi untuk bersama dengan DAP dan PAS seperti Pakatan Rakyat dulu….. Boboi rasa kedudukannya tenggelam atau terancam, kalau bersama Amanah, kerana pemimpin Amanah semuanya orang cerdik…..

“Boboi lebih selesa duduk bersama lebai PAS, sebab lebai PAS semuanya bodo-bodo belaka…. senang Boboi nak kelentong.
Kalau pun PKR tak bertanding di Sungai Besar, Boboi pergi sana untuk hasut pengundi supaya jangan undi Amanah,”kecamnya.

abe

abe1

abe3

abe4

abe5

abe-1.1

abe1.2

zahir2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s