Saya Akan Bersama Anwar Singkirkan BN – Muhyiddin

KUALA LUMPUR – Bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini berkata bahawa beliau bersetuju dengan cadangan Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menubuhkan sebuah parti politik baharu yang akan bekerjasama dengan semua pihak termasuk Pakatan Harapan, PAS dan pertubuhan masyarakat sivil untuk meneruskan perjuangan menyelamatkan Malaysia di samping mengambil langkah-langkah perlu untuk melakukan reformasi institusi.

Beliau yang juga bekas Timbalan Presiden UMNO berkata bahawa beliau telah berbincang dengan Tun Dr Mahathir, Datuk Seri Shafie Apdal, Datuk Seri Mukhriz dan rakan-rakan yang lain mengenai keperluan penubuhan sebuah wadah politik untuk meneruskan perjuangan ini menerusi penyertaan di dalam pilihanraya.

“Pada masa yang sama, saya juga akur bahawa penubuhan sebuah wadah politik baharu hanya akan berkesan sekiranya ia dipersetujui secara konsensus oleh rakan-rakan pimpinan parti-parti pembangkang yang lain.

“Untuk itu saya akan meneruskan perbincangan dengan pihak-pihak yang berkaitan sebelum memutuskan langkah selanjutnya.

“Saya juga bersependapat dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, Dato’ Seri Azmin Mohamed Ali dan beberapa pimpinan PH dan PAS yang lain bahawa parti-parti pembangkang perlu kembali berunding untuk mewujudkan kesepakatan dalam menghadapi pilihanraya umum akan datang.

“Kesepakatan ini adalah amat penting untuk meraih keyakinan rakyat bahawa parti-parti politik selain BN mampu untuk menerajui Malaysia dengan lebih baik dan membela nasib rakyat,” katanya dalam satu kenyataan melalui laman Facebooknya .

Katanya lagi, beliau amatmengalu-alukan perkembangan positif ini dan bersedia untuk berbincang dengan semua pihak bagi bersama-sama mencari kaedah terbaik untuk membawa perubahan politik dan kerajaan yang amat dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia menerusi pilihanraya umum akan datang.

Andaian bahawa BN akan terus berkuasa dan pemimpin rasuah akan terus bermaharajalela lantaran perpecahan dalam kalangan parti-parti pembangkang tidak semestinya betul.

“Saya yakin Malaysia sudah bersedia untuk menyongsong arus perubahan dan rakyat tanpa mengira kaum dan agama akan bersatu hati untuk membela nasib rakyat, menentang rasuah, salah guna kuasa dan manipulasi sentimen perkauman yang melampau demi mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua.

“InsyaAllah, berkat muafakat rakyat dan jiwa besar pemimpin yang ikhlas memperjuangkan nasib rakyat dan kepentingan negara, kita akan berjaya mengenepikan perbezaan, mewujudkan kesepakatan dan mencapai kemenangan,” ujarnya – The Malaysian Times

2 thoughts on “Saya Akan Bersama Anwar Singkirkan BN – Muhyiddin

  1. Bila dah terdesak memburu kuasa,apa-apa pun boleh jadi,ludah boleh di jilat kembali,musuh boleh menjadi rakan ,rkan pula boleh menjadi musuh,yg dulu salah sekarang sudah di anggap betul,si penejanayah dan pengamal maksiat boleh di jadikan rakan asalkan matlamatnya sama iaitu memperolehi menafaat bersama.Maksudnya matlamat menghalalkan cara.Cukuplah menjadikan orang begini sebagai Pemimpin.

    Like

  2. Nampaknya si Muhyiddin sudah berperangai seperti serigala dan menunjukkan sikap sebenar tanpa mengambil masa yg lama. Janji utk terus kekal bersama BN hanyalah janji seorang munafikun. Muhyiddin jgn bermimpi anda akan menjadi PM, kerana sokongan anda hanya berharapkan daripada DAP, PAN dan PKR. Mereka akan humban anda dan Tun ke penjara setelah mereka mendapat kuasa yg dihajati, seperti mana anda dan Tun menghumban Anwar ke penjara. Anda tunggu, kerana jerat tidak pernah melupakan pelanduk!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s