Tunku Aziz : Kena Berjaga-jaga DAP Buat PRN Kilat Tanpa Persetujuan PKR

tunku azizAIDCNews – 27/7/16 – Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Aziz Tunku Ibrahim memberi peringatan bahawa DAP boleh membuat keputusan autokratik dan melaksanakan cita-cita parti itu untuk mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) secara mengejut tanpa persetujuan PKR.

Tunku Aziz berkata demikian ketika ditanya Antarapos adakah terdapat kemungkinan DAP tetap meneruskan rancangan mengadakan PRN meskipun tanpa restu PKR.

“Saya ingat begitu. Tetapi mereka kena berjaga-jaga, jika PKR tidak bersetuju dan DAP mahu teruskan PRN, lagi menampakkan DAP tidak peduli rakan gabungan mereka. Apa mereka nak buat, mereka tetap buat,” ujarnya.

Jelas Tunku Aziz, insiden PRN Pulau Pinang yang dicetuskan DAP itu membuktikan Pakatan Harapan merupakan platform parti Cina DAP yang berpaksikan Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng.

“DAP menggunakan PKR, menggunakan PAS. Sekarang PAS tiada, mereka menggunakan Amanah. Mereka nak tunjuk ada solidariti orang Melayu, tetapi apabila kita melihat ini bukan untuk orang Melayu. Ini untuk Cina DAP dan Lim Guan Eng,” tegasnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s