Aktivis PAN Terkantoi Isu Karbi

tarmizi-karbiAIDCNews – 30/7/16 – Timbalan Ketua Parti Amanah Negara Bahagian Batu Tarmizi Mat Jam terkantoi apabila cuba menyindir PAS dengan isu Karbi yang disamakannya dengan isu Kafir Harbi.

“Dulu Harbi sekarang Krabi. Amacam?,”sindir Tarmizi di dalam laman sosial Facebooknya.

Isu Krabi yang diviralkan di kalangan media sosial pro-PAN sejak beberapa hari lalu merujuk kepada lokasi mesyuarat, di Krabi, Thailand daripada delegasi Kerajaan Negeri Kelantan.

“Tolonglah kawan nafsu sikit ingatkan kepada kesusahan rakyat. Lebih baik duit digunakan untuk ke luar negeri dibelanjakan untuk beli lori sampah, laporan penuh prejudis dipetik daripada aktivis pro PAN.

Walau bagaimana pun isu Karbi yang cuba dijadikan bahan sindiran oleh Tarmizi telah ditempelak oleh aktivis PAS, Huzir Sulaiman dengan menyiarkan gambarnya di satu lokasi yang dipercayai di Thailand.

karbi

“Dato’ Tarmizi Mohd Jam PAN pi mana tu sambil pegang pisang? Geng hangpa si Che Ibrahim tu perli sungguh PAS pi Krabi,” sindir Huzir.

far

ko

pan-pas

Sementara itu, Dato’ Mohd Amar Abdullah, Timbalan Menteri Besar Kelantan yang mengetuai delegasi ke Krabi, menjelaskan program itu merupakan lawatan rasmi mengunjungi Gabenor Wilayah Krabi, Thailand.

“Hasil daripada lawatan ini, Dato’ Mohd Amar Abdullah, Timbalan Menteri Besar Kelantan berharap kerjasama strategik dapat dijalankan di antara wilayah Krabi dan Negeri Kelantan terutamanya yang melibatkan sektor pelancongan dan pembangunan industri hub halal di kedua wilayah.

Di samping itu, beliau menegaskan, hubungan dua hala diantara wilayah ini akan terus diperkemaskan pada masa hadapan bagi memastikan pelbagai faedah dan manfaat dapat diperolehi serta diaplikasi di antara Kelantan-Krabi,”kenyataan daripada Facebook Dato’ Nik Amar dipetik.

krabi-mb0
krabi-mb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s