Tulang Belakang BERSIH Anjur Forum Pro LGBT

AIDCNews – 20/8/16 – Salah satu tulang belakang NGO BERSIH (Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil) iaitu Islamic Renaissance Front (IRF) menganjurkan forum pro LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender).

Forum bertajuk “Hate Crime and LGBTIQ: Where is the love?” akan diadakan pada Ahad (21 Ogos), di Nottingham University, Level 2 Chulan Tower, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur, jam 3.00 hingga 5.30 petang.

Kesemua hali panel yang akan mengupas tajuk berkenaan kesemuanya pro LGBT, iaitu Azrul Mohd Khalib, jawatankuasa eksekutif PT Foundation (sebelum ini dikenali Pink Triangle Sdn Bhd) yang merupakan pusat LGBT Malaysia; Pang Khee Teik, pengasas Seksualiti Merdeka, festival tahunan hak-hak seksualiti yang diadakan di Kuala Lumpur dan Syerleena Abdul Rashid, aktivis feminisme, DAP Pulau Pinang dan Ahli Majlis Bandaraya Pulau Pinang.

Penganjur forum berkenaan, Dato’ Dr Ahmad Farouk Musa merupakan pengasas dan Pengarah Eksekutif IRF yang juga merupakan Timbalan Pengerusi BERSIH.

Selain itu, Dr Ahmad Farouk juga merupakan salah seorang pengasas kumpulan G25 bersama-sama dengan Datuk Noor Faridah Arifin.

Advertisements

2 thoughts on “Tulang Belakang BERSIH Anjur Forum Pro LGBT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s