Amanah Ganti PAS Di Malaysia – Mat Sabu

Sahabat sekelian cubalah kita mengkaji jatuh bangun gerakan Islam diseluruh dunia samada di Afghanistan, Mesir, Tunisia, Turki dan lain-lain.

Sama juga kepada Pas yang sama-sama sebahagian dari kita pernah berjuang dan asaskan. Kita melihat ia telah lari daripada konsep maqasid syariah dan kepimpinan ulamak pula telah disalahertikan serta “dihijack” pihak tertentu, maka wujudlah satu kumpulan yang mahu membuat “reform” yang dinamakan Parti Amanah Negara.

Kita dalam AMANAH memgambil pengajaran di atas apa yang berlaku ke atas pemerintahan Morsi, pemerintahan Erdogan dan parti PAS. Kita hadam dan menyedari segala kelebihan dan kelemahan yang ada kepada mereka untuk kita membina satu tajdid kepada kebangkitan semula gerakan Islam di Malaysia dan dunia ini.

Kesilapan sahabat kita pada masa lalu jangan kita ulang. Kebaikan mereka kita jadikan contoh. Kita perlu berusaha membuat pembaharuan supaya Islam dilihat sebagai penyelesaian kepada masalah dan bukan pembawa masalah. Jangan kita berpatah balik ke belakang.

Jika AMANAH juga berada ditakuk lama, tidak mustahil pada masa akan datang muncul lagi gerakan baharu yang akan melakukan perubahan untuk meletakkan Islam dan ummatnya dihormati dan disegani.

Ayuh, banyakkanlah mengkaji, bergaul dan mengambil iktibar di atas kesilapan yang lalu untuk terus kita memimpin kebangkitan Islam Rahmatan Lil ‘Alameen pada masa ini dan akan datang.

Jangan ada di antara ahli AMANAH menghidupkan semula doktrin parti lama yang telah ternyata gagal.

Oleh itu kita mesti berani membuat perubahan dengan menekankan soal rahmat untuk semua seperti yang kita perjuangkan dalam slogan parti kita.

Mohamad bin Sabu
Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH)

Advertisements

One thought on “Amanah Ganti PAS Di Malaysia – Mat Sabu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s