Hasil Keputusan SPRM Mungkin Akan Ubah Lanskap Politik Selangor

chegubardAIDCNews – 05/9/16 –Hasil siasatan Suruhajaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan dengan isu Skandal Lot Tanah 68054 Paya Indah Wetlands berkemungkinan bakal mengubah lanskap politik Selangor, rumus Nur Atiqah Abdul Samad, penganalisis Persektif Antarapos.

Menurut analisis Nur Atiqah, bukti-bukti yang dikemukakan oleh Badrul Hisham Saharin atau Chegubard akan dijadikan asas permulaan SPRM untuk memulakan siasatan berkaitan isu tersebut.

Sepanjang siasatan SPRM itu, jika badan itu menemui bukti kukuh yang boleh disabitkan dengan kesalahan rasuah, ia pasti bakal mengugat kedudukan PKR dan masa depan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam politik.

“Dalam beberapa minggu ini SPRM akan menjadi tumpuan umum apabila badan itu membongkar isu Paya Indah Wetlands dengan menggunakan bukti-bukti yang diberikan oleh Chegubard sebagai asas permulaan siasatan mereka.

“Hasil siasatan itu berkemungkinan mengubah lanskap politik Selangor dan memberi impak PKR, Azmin dan Chegubard sendiri,” rumusnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s