Enggan Adakan Pilihan Raya Mengejut, DAP Label Azmin & PKR Bodoh

dapAIDCNews – 21/9/16 –Kedegilan Menteri Besar Selangor yang juga Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mengadakan pilihan raya mengejut di negeri itu menyebabkan DAP melabelkannya sebagai bodoh.

“DAP menggelar PKR bodoh sebab menolak diadakan PRN Selangor mengejut????

“Wah!!! … siapa tidak sehaluan dan sependapat dengan DAP dalam Pakatan Harapan dilabelkan sebagai bodoh???? … Begitu kah????

“Cakap itu hari bukan main berdegar-degar .. tiada lagi istilah bersetuju untuk tidak bersetuju … semua keputusan berdasarkan kepada konsensus dan muafakat bulat ketat.

“Yang ini baru tidak bersetuju teruskan dikatakan bodoh!!!! Apakah PKR sanggup terima cemuhan, cacian dan penghinaan ini??? Hina, jelek dan jijik sungguh PKR dimata dan hati DAP ek???, ” ulas Hanisya Abdul Hamid dalam Facebook ketika mengulas laporan Malaysiakini bertajuk “‘Bodoh adakan p’raya kemudian’ – DAP S’gor tetap mahu p’raya awal

Pengerusi DAP Selangor Tony Pua dilaporkan portal itu berkata adalah satu keputusan bodoh jika tidak mahu mengadakan pilihan raya lebih awal sebelum usul Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkenaan persempadanan semula diluluskan.

“Adalah bodoh jika kamu berkata kita harus mengadakan pilihan raya selepas persempadanan semula selesai,” kata Pua yang menegaskan keputusan mengadakan pilihan raya mengejut diputuskan pada mesyuarat tergempar DAP negeri malam semalam.

dap1Desakan DAP Selangor menuntut pilihan raya mengejut di negeri itu menyusul selepas saranan Penasihat DAP, Lim Kit Siang agar negeri itu mengadakan pilihan raya mengejut dua hari lepas.

Kit Siang dalam kenyataannya berkata Pakatan Harapan perlu menimbang untuk mengadakan pilihan raya mengejut di Selangor untuk mengelak UMNO mengambil alih kerajaan negeri melalui persempadanan semula kawasan pilihan raya.

hani

Advertisements

One thought on “Enggan Adakan Pilihan Raya Mengejut, DAP Label Azmin & PKR Bodoh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s