Roboh Menara Surau : Azmin Takut Azan Ganggu Pengundi Cina Di Setia Alam

jawaber6 – PERTAMA kali sejak aku kenal dunia menara yang meletakkan pembesar suara untuk azan dirobohkan oleh sebuah kerajaan yang ditadbir oleh orang Islam sendiri. Lebih mengejutkan adalah kerajaan tersebut turut dianggotai oleh pemimpin PAS yang konon Islam.

Kerajaan pimpinan Azmin Ali sudah berani merobohkan sebuah binaan bagi menempatkan pembesar suara untuk azan dikumandangkan.

Selepas ini tidak mustahil Selangor akan ada perobohan surau atau masjid dengan alasan tidak mendapat kelulusan daripada kerajaan negeri.

azanUntuk rekod, kawasan Setia Alam memang majoriti didiami oleh kaum Cina. Mengikut sumber yang boleh dipercayai, penduduk majoriti Cina di Setia Alam telah membuat aduan kepada Azmin Ali atas alasan bising.

Namun bagi tidak mengeruhkan keadaan, Azmin telah mengarahkan supaya merobohkan menara tersebut dengan memberi alasan binaan tidak mendapat kelulusan Majlis Bandaraya Shah Alam.

Mungkin ada yang mempertahankan Azmin namun ini lah hakikat sebenarnya.

Azmin lebih takut dengan Cina Chauvanis ini daripada takut dengan azab Allah.

Advertisements

3 thoughts on “Roboh Menara Surau : Azmin Takut Azan Ganggu Pengundi Cina Di Setia Alam

  1. Tahukah kita, Shah Alam sinonim dgn gelaran bandar Melayu. Namun setelah pembukaan Setia Alam dan Kota Kemuning, ia telah dihuni oleh majoriti kaum Cina. Bagaimana sebuah bandar Melayu yg telah diilhamkan oleh UMNO sekarang dikuasai oleh pembangkang? Jawapannya ada di kedua-dua tempat yg disebutkan di atas.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s