Kekayaan Mengejut Pembantu Khas Ahli Parlimen PKR Ampang Mula Dipertikai

rosliAIDCNews – 14/11/16 – Banglo mewah dan beberapa kereta milik pembantu khas Ahli Parlimen PKR Ampang, Zuraida Kamaruddin yang menandakan kekayaaannya secara mengejut dimula dipertikai.

Banglo itu milik Datuk Adam Rosly, yang merupakan Ketua AMK Ampang dan juga pembantu khas Zuraida.

Zuraida pula merupakan Ketua Wanita PKR, Timbalan Pengerusi PKR Selangor yang juga merupakan orang kanan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Azmin Ali.

rosli
rosli4
rosli2

“HEBAT dan agam berdiri megah rumah Ketua AMK Ampang yang berumur 28 tahun dan sudah pun bergelar Dato..katanya nilainya hampir RM7juta ???

“Didirikan di tengah-tengah rumah marhaen.. berbiji biji kereta mewah..bayangkan ini rumah Ketua AMK..macam mana pula rumah dan kekayaan MP Ampang, Zuraidah..yang ni tak pula SPRM siasat..!

“Mana datang duit Ketua AMK Ampang ni? Ini baru Ketua Pemuda..!,” dedah Badrul Hisham Saharin (Chegubard), ahli PKR seumur hidup yang dipecat keahlian.

adam-mPendedahan Chegubard itu diulas lanjut oleh Captain M seperti berikut :

1. Captain M pernah mendedahkan Zuraida dan pegawai khasnya Adam Rosly budak miskin yang kini kaya-raya selepas menjadi pegawai khas Zuraida Kamaruddin Ahli Parlimen Ampang. Ini adalah bukti bahawa Zuraida menggunakan proksi untuk mengumpul kekayaannya. Laporan kepada SPRM juga telah dibuat. entahlah SPRM seakan tidak berminat dengan rasuah orang politik.

2. Kontroversi 2013 di Ampang mengingatkan pengundi di sana berkenaan seorang macai bernama Adam Rosly yang pernah menyeleweng sumbangan seorang tokoh korporat bergelar ‘Tan Sri’ untuk pembangunan & maintenance sebuah Masjid di dalam kawasan Lembah Jaya, Ampang. Sumbangan RATUSAN RIBU RINGGIT MALAYSIA lesap entah ke mana. Perkara ini pernah dibicarakan di dalam pelbagai blog pada tahun tersebut.

3. Adam ketika itu cuba menapak di dalam PAS Pandan diselamatkan oleh Zuraida selepas ditolak oleh kepimpinan PAS. Akhirnya selepas pemilihan PKR, beliau berjaya menjawat jawatan Ketua AMK atas dasar ‘arahan’ Zuraida.

4. Tahun silih berganti, Adam Rosly semakin ligat mengumpul kekayaan di kala ahli & pengundi PKR terus dibisikkan dengan persepsi bahawa kehidupan rakyat semakin teruk dan tersepit. Namun dalam masa yang sama, ramai yang telah mula bersuara mempersoalkan kekayaan beliau pada usia muda ini, memiliki rumah mewah RM7 juta dan puluhan kenderaan mewah seperti Zuraida Kamaruddin bosnya.

5. Zuraida menggunakan kuasanya telah melantik Adam menjadi Penggerak Belia Tempatan (PeBT) Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ). Selaku proksi Zuraida, kini Adam kaya raya hasil rompakan di PBT secara terbuka, beliau juga mempunyai hubungan istimewa dan rapat dengan Mantan MB Tan Sri Khalid sebelum ini & kini MB Azmin Ali.

6. Ketika kisah Zuraida Mak Lampir menjadi isu sejak 16 Jun 2016 yang lalu berhubung kekayaan dan pemilikan kereta mewahnya bertali arus isu muncul sehingga terdedahnya kenderaan milik ‘taukeh’. Namun kelibat Adam dilihat cuba tidak menonjolkan diri di hadapan umum.

7. Malah proksi Zuraida Marsita Ahmad, Ahli Majlis Daerah Hulu Selangor merangkap Ketua Wanita PKR Hulu Selangor pernah didedahkan sebelum ini menerusi TV3 oleh CheGuBARD dan akhirnya menekan Zuraida.

8. Bulan Julai lalu Adam Rosly Ketua Angkatan Muda Keadilan Ampang sudah bergelar Dato’ berbanding MP Ampang dan ADUN di kawasan Ampang. Zuraida yg rapat dengan MB Selangor pun tak dapat gelaran itu.

9. Persoalannya apakah jasa yang menyebabkan beliau mendapat pingat di Pahang? Bak kata ahli PKR Ampang, bukankah lebih mula sekiranya pingat tersebut didapatkan untuk bos nya si Zuraida. Itu tandanya Adam Rosly kaya raya untuk membeli gelaran Dato’ itu. Agak-agak APA JASA ADAM ROSLY DI PAHANG jika Selangor pun tidak berminat mengenang jasa Adam Rosly dan Zuraida Kamaruddin!

10. Pendedahan rumah mewah Adam RM 7 Juta di Ampang ditengah-tengah kawasan orang miskin bukti betapa khabar angin kekayaan Zuraida melalui proksi adalah benar. Penipuan Zuraida menggunakan kelayakan MP dalam pembelian kereta mewahnya sudah terbukti.

SPRM tidak boleh teragak-agak kini. Apa guna tangkap pegawai hidup mewah kalau kes Zuraida pun hilang “telor”. Ayuh SPRM!

Advertisements

One thought on “Kekayaan Mengejut Pembantu Khas Ahli Parlimen PKR Ampang Mula Dipertikai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s