Akibat Terlalu Teruja Mahu Burukkan Malaysia

rmAIDCNews – 22/11/16 –Akibat terlalu teruja mahu burukkan Malaysia, semua fakta cuba diselewengkan sehingga menyerlahkan kebodohan diri sendiri.

“Sememangnya kebodohan itu unlimited,” kata Aznil Hisham yang merujuk kenyataan aktivis PPBM Perak, Hamizura Osman berkenaan ringgit Malaysia di Singapura.

Hamizura yang juga adik Naib Presiden PPBM pusat, Datuk Hamidah Osman mendakwa duit Malaysia sudah tidak laku sehinggakan pengurup mata wang di Singapura tidak mahu lagi terima ringgit Malaysia.

Namun, dakwaan Hamizura yang memetik berita FMT itu adalah manipulasi berita yang bertujuan untuk memburuk-buruk Malaysia tanpa memahami isi kandungan berita tersebut.

FMT yang memetik sumber media Singapura (ST) melaporkan bahawa ‘tiada lagi ringgit, kata beberapa pengurup wang Singapura’ bukan bermaksud ringgit tidak laku di Singapura, sebaliknya ringgit telah kehabisan kerana dibeli kesemuanya oleh rakyat republik itu.

“Pengurup wang memberitahu ST bahawa pelanggan telah membeli setiap ringgit yang ada dalam masa beberapa jam…Seorang pelanggan berkata dia membeli ringgit kerana dia adalah seorang pengembara kerap ke Johor untuk membeli-belah dan sebab-sebab lain..”lapor FMT.

singapore

Ekonomi lembap, Pekerja Malaysia Di Singapura Mula Pulang Ke Tanah Air

Advertisements

One thought on “Akibat Terlalu Teruja Mahu Burukkan Malaysia

  1. Inilah masalah pro Tun M. Tak cukup cerdik. Lebih teruk dari pro PH. Mungkin sbb selama ni hidup hasil dedak Tun M otak jd tepu.
    Apapun.. Terkejut juga ramai yg membeli matawang Malaysia.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s