Wan Azizah Tolak Jemputan Ceramah Mega PAS

ceramah-megaAIDCNews – 7/12/16 –Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menolak jemputan untuk menghadiri Ceramah Mega Rakyat anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor

“Adalah dimaklumkan kepada saudara dan saudari tentang program ceramah anjuran DUN Paya Jaras pada 12 Disember 2016 di Tapak Pasar Malam Paya Jaras seperti poster tertera.

“Presiden KEADILAN, Dr Wan Azizah Wan Ismail TIDAK AKAN HADIR ke program ceramah seperti yang tersebar di media sosial.

“Pengesahan ini dibuat Setiausaha Agung parti (PKR), (Datuk) Saifuddin Nasution sebentar tadi,” kata aktivis PAN, Al Hussain dalam Facebook hari ini.

Walau bagaimanapun tempat Wan Azizah itu, akan diganti dengan orang yang tiada jawatan penting dalam PKR iaitu Sivarasa Rasiah, Ahli parlimen PKR Subang.

“Ahli parlimen Subang, Sivarasa Rasiah akan mewakili parti kerana DUN Paya Jaras terletak di dalam parlimen itu,”katanya.

Sejak semalam, tersebar poster Ceramah Mega Rakyat anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor yang bakal dihadiri oleh enam orang tokoh politik.

Mereka adalah; Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man (Timbalan Presiden PAS), Datuk Iskandar Samad (Pesuruhjaya PAS Selangor), Mohd Khairuddin Othman (Setiausaha PAS Selangor), Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir (Presiden IKATAN), Tan Sri Muhyiddin Yassin (Presiden PPBM) dan Wan Azizah (Presiden PKR).

Poster yang disebar PAS Selangor itu bagaimanapun tidak menjemput wakil DAP dan PAN dalam ceramah berkenaan.

Menurut Hanisya Abdul Hamid, ketidakhadiran Wan Azizah dalam ceramah PAS itu ada kaitannya dengan ketiadaan DAP dalam program tersebut.

“Dapat info bila dah kena sergah dengan DAP, terus Kak Wan suruh Sivarasiah wakili beliau ceramah mega rakyat di Paya Jaras 12 Disember ini.

“Kan dah cakap DAP penentu segala keputusan PH.

“Lagi nak nafi walaupun DAP bukan peneraju seandainya PH menang PRU ke-14 tawan Putrajaya (rasanya mustahil lah misi tersebut tanpa bantuan dan sokongan PAS) tetapi penentu setiap polisi, dasar dan keputusan mutlak ditentukan oleh DAP,”katanya.

hani
hani1

Advertisements

2 thoughts on “Wan Azizah Tolak Jemputan Ceramah Mega PAS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s