Bukti DAP Bos PKR

macaiAIDCNews -05/01/17 –Pelantikan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution sebagai Penasihat Strategik Ketua Menteri Pulau Pinang membuktikan DAP adalah bos kepada PKR.

Saifuddin adalah antara beberapa kerat muka Melayu daripada lebih 40 orang pegawai khas Guan Eng yang majoritinya bukan Melayu.

“Makin bertambah lagi lah pegawai-pegawai yang digajikan Kerajaan Negeri di Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang.

“Dan maka terbuktilah siapa boss kepada siapa.

“Saya tertanya-tanya mengapa DAP dan Guan Eng perlu menyebarkan gambar di sebelah kanan. Apa mesej yang dia cuba sampaikan, “kata Lim Sian See.

mejar

Azizi Safar pula bimbang jika Saifuddin juga bakal mengikut jejak bekas Mejar Zaidi Ahmad dan Ab. Wahab Long yang diwar-warkan hebat dari segi jawatan, tetapi akhirnya hanya menjadi tukang lapor polis bagi pihak Guan Eng.

“Antara tugas-tugas khas Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri Zaidi (bekas juruterbang jet pejuang) dan Pegawai Khas & Penyelaras Agenda Ekonomi Saksama (AES), Ab. Wahab Long adalah membuat laporan polis bagi pihak Lim Guan Eng.

“Sebelum ini tugas membuat repot polis dilakukan oleh Ng Wei Aik dan Wong Hon Wai, Setiausaha Politik Ketua Menteri.

“Mungkinkah selepas ini tugasan membuat repot polis akan dilakukan pula oleh Saipudin Nasution yang dilantik sebagai Penasihat Strategik Ketua Menteri kelmarin?,” soalnya dalam Facebook.

saif

saif1

saif2

saif2-1

Advertisements

One thought on “Bukti DAP Bos PKR

  1. Sebenarnya sekarang PKR sangat terdesak dan sangat memerlukan bantuan DAP.Sokongan pengundi Melayu tidak boleh di harap lagi,bila Pas tidak bersama Pakatan,Anwar pula didalam penjara dan Azmin kelihatan bersingkokol dgn Mahahtir utk menguasai PKR.Walau pun Anwar bukan seorang yg ‘bersih’ tapi beliau pandai memikat hati pengundi Melayu yg mudah terpersona dgn senyum senget dan lawak jenaka beliau bila memberi ucapan.Sedangkan Mahathir pula memang tidak di senangi oleh orang Melayu terutama penyokong Pas sejak dulu yg mereka buktikan dalam PRU 1999,apa tah lagi bila Mahathir sudah menukar perinsipnya dgn berkawan baik pula dgn DAP dan LKS sekarang ,Melayu Umno pun sduah membeci beliau.Jadi hanya ehsan DAP dan sokongan pengundi DAP saja lah harapan PKR,terpaksa jadi balaci pun tak kesah.Tapai walau apa pun rasanya PKR akan hanyut dalam PRU 14 nanti.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s