DAP Umpama Parti Sdn Bhd – Liow

KUALA LUMPUR — MCA menyifatkan DAP sebagai parti Sendirian Berhad (Sdn Bhd) yang gagal menjalankan amanah terhadap rakyat dengan sebaik mungkin.

Presidennya Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata pengundi di kawasan yang dikuasai DAP boleh menilai sendiri sejauh mana pencapaian parti itu sama ada dari aspek pembangunan atau pembelaan nasib rakyat.

“Lari dari kawasan ke kawasan lain memang cara dia Lim Kit Siang untuk mengelak daripada tanggungjawab. Dari Melaka ke Ipoh kemudian ke Johor,” katanya, merujuk kepada penasihat DAP itu.

“Rakyat sudah lihat siapa Kit Siang yang sebenar dan saya juga sifatkan DAP tiada prinsip. Kita sendiri maklum bahawa DAP umpama parti Lim dan Anak-Anak Sdn Bhd,” katanya pada sidang media selepas melancarkan Kempen Keselamatan Jalan Raya Kawasaki 2017 edisi kedua di Plaza Tol Sungai Besi arah selatan di sini, hari ini.

Liow berkata demikian ketika ditanya kemungkinan wujudnya peluang bagi MCA menawan Gelang Patah, Johor pada pilihan raya umum akan datang berikutan pengumuman Lim baru-baru ini untuk tidak lagi bertanding di kawasan Parlimen tersebut.

“Ini beri peluang baik kepada MCA. Rakyat boleh nilai sendiri bagaimana servis (khidmat) MCA berikan berbanding DAP. Kalau penasihat mereka sendiri boleh lari tinggalkan tanggungjawab, apa maknanya DAP,” katanya – BERNAMA

Kit Siang Dijangka Bertanding Di Pulau Pinang

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s