Caj 20 Sen Beg Plastik Dapat Sambutan Positif Rakyat Selangor – Azmin

SHAH ALAM – Bantahan serta rungutan rakyat Selangor dalam isu caj 20 sen ke atas penggunaan beg plastik langsung tidak dipedulikan Kerajaan Negeri PKR Selangor walaupun beban tersebut terpaksa ditanggung pengguna.

Sebaliknya Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali boleh pula mendakwa kempen tersebut mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai seolah-olah bantahan rakyat sebelum ini tiada sebarang nilai.

Katanya, maklumat yang diperolehi daripada Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong, menunjukkan rakyat menyambut baik caj 20 sen yang dikenakan ke atas penggunaan beg plastik di Selangor.

“Saya dah minta Elizabeth buat penjelasan kerana sambutan yang dilaporkan oleh Elizabeth amat positif dalam kalangan pengguna,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan kakitangan awam negeri di sini hari ini – UM

Advertisements

One thought on “Caj 20 Sen Beg Plastik Dapat Sambutan Positif Rakyat Selangor – Azmin

  1. Saya percaya dgn kenyataan ini,kerana kita memang tahu mentaliti mejoriti pengundi Selangor,’asal dapigs betul belaka’.MB saja PKR tapi yg berkuasa ialah dapigs.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s