TPM Untuk DAP : Tun M Terbelit Dengan Kata-Katanya Sendiri

AIDCNews -20/01/17 – Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad mula terbelit dengan kata-katanya sendiri apabila cuba menafikan kenyataan yang pernah dibuat mengenai isu DAP dan jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Namun, rakaman video ucapan Dr Mahathir di Yayasan Kepimpinan Perdana pada 18 Januari 2017 berlawanan dengan penafian yang cuba dibuat beliau selepas itu.

Verbatim ucapan Dr Mahathir pada 18 Jan adalah seperti berikut :

“Kononnya, kata Dato’ Sri Najib, kalau UMNO kalah DAP menang dia (DAP) akan jadi Perdana Menteri. Tak mungkin. Kerana DAP nak menang dia kena dapat sokongan daripada parti-parti Melayu yang lain.

“Kalau parti Melayu yang lain ni nak ambil orang DAP jadi Perdana Menteri lain lah, tapi mereka juga berminat untuk menjadi Perdana Menteri. Dan DAP ni is a minority party.

“Dia (DAP) terang-terang kata kepada saya, the Chinese are a minority in this country. Dan DAP tidak pernah mintak untuk jadi Perdana Menteri, tak pernah mintak. Ada lah dia mintak jadi Timbalan (Perdana Menteri) tu ada lah. ”

madey_pembelit

Advertisements

One thought on “TPM Untuk DAP : Tun M Terbelit Dengan Kata-Katanya Sendiri

  1. PEMBOHONG no wahid.Harap Mahathir dan DAP terus bersekutu sehingga PRU 14,supaya Pakatan tenggelam lebih dalam dgn putar belit Mahathir.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s