Tokong Bentuk ‘Masjid’ Dibina Tanpa Halangan Majlis Perbandaran Klang

berhalaAIDCNews -30/01/17 – Sebuah tokong dengan reka bentuk menyerupai masjid di Bandar Bukit Raja, Klang dibina tanpa halangan daripada Majlis Perbandaran Klang (MPK).

Tokong itu bersimbolkan kubah dan bulan sabit yang menjadi lambang masjid dan dicat pula dengan warna hijau dan kuning.

Menurut ismaweb.net, pembinaan tokong itu telah menimbulkan kemarahan netizen beragama Islam dan menyifatkan pembinaan struktur berkenaan sengaja untuk mencetuskan provokasi serta tidak menjaga sensitiviti orang Islam.

Pemilik akaun Semangat Zaman berkata, binaan kubah yang terdapat pada struktur berkenaan jelas mahu mencetuskan provokasi dan menghina agama Islam.

“Semakin jelas permainan kaum ini…dengan bawa anjing letak dalam troli, kemudian bina kubah atas tokong. Depa ini memang tak jaga sensitiviti orang Islam langsung,” kata May Jer.

Amirul Amir pula menggesa pihak berkuasa segera mengambil tindakan terhadap individu yang bertanggungjawab ke atas binaan itu sekali gus segera merobohkan struktur berkenaan.

Advertisements

One thought on “Tokong Bentuk ‘Masjid’ Dibina Tanpa Halangan Majlis Perbandaran Klang

  1. Dpt MB ank didik dpn blkg bole, tu yg mcm2…..jabatan2 agana jenis tunggul mati, lg la parah nye….ada kala bila berlaku kekecohan baru nk tunjuk muka…tunjuk ketrampilan…tunjuk kebertanggungjawaban….tk bole pakai MB n esco2 selangor ni….bngun la org2 melayu yg sayangkn islam…ni tanah melayu…bangkit laa…beramai2 ngadap sultan kita untuk mrmprrtahankn sucinye agama…moga2 sultan masih ada allah dn rasul…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s