Termakan Hasutan DAP, Pengikut Suka Berbohong & Kurang Ajar

AIDCNews– 08/05/17 –Hasil hasutan DAP pasca 13 Mei 1969 telah melahirkan generasi muda bukan Melayu yang suka berbohong dan bersikap kurang ajar terhadap penjawat awam.

Ia dibuktikan dengan kes DJ Chriz Ooi atau Ooi Kok Wei yang ditahan sepasukan anggota Jabatan Siasatan dan Peguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur dalam operasi sekatan jalan raya di Jalan Sungai Besi-Jalan Tun Razak, kira-kira jam 3 pagi 5 Mei kerana disyaki mabuk ketika memandu.

Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan menaiki kereta polis, dia bertindak merakam satu video dan mendakwa kononnya berulang kali memberitahu tidak mabuk, sebaliknya dipaksa mengaku oleh anggota yang menahannya.

“Dah kantoi bodoh macam ni pun DAP masih tidak mengaku mereka pemecah belahkan rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini. Babi sunggoh!,”kecam Jejari Tengah dalam Facebook.

Jejari Tengah membuat kecaman itu apabila melihat kebiadapan DJ Chriz Ooi membuat rakaman ketika ditahan dan melakukan provokasi dengan memperlekehkan anggota polis trafik.

Dalam rakaman video berdurasi 1 min 42 saat DJ Chriz Ooi telah jelas mempertikaikan prosedur yang dijalankan dan menghina dengan mengatakan pihak polis dengan berkata “im gonna show u what is the corrupt fucking Malaysian Police”

Ketua JSPT Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Mohd Nadzri Hussain, berkata hasil ujian pernafasan kali kedua yang dijalankan mengesahkan DJ Chriz Ooi di bawah pengaruh alkohol apabila bacaan yang ditunjukkan melebihi had dibenarkan iaitu 84 miligram (mg) alkohol per 100 mililiter (ml) darah.

“Tindakan suspek merakamkan video itu adalah kerana tidak berpuas hati selepas ditahan polis.

“Memang prosedur apabila seseorang itu ditahan, kita akan buat ujian pernafasan kali pertama di lokasi.

“Jika didapati positif alkohol, kita akan bawa di balik ke balai dan buat ujian kali kedua,” katanya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s