Mesej Trump Pecat Pengarah FBI

1. Hari ini media Amerika Syarikat telah mengumumkan bahawa Presiden Donald Trump telah memecat Pengarah Federal Bureau of Investigation (FBI) kerana tidak bersikap profesional dalam satu siasatan melibatkan skandal email Hillary Clinton ketika kempen pemilihan Presiden Amerika beberapa bulan lepas.

(Rujukan : http://www.nst.com.my/node/237808 )

2. Ini juga adalah susulan dari pemecatan Peguam Negara Amerika Syarikat Loretta Lynch dan juga Timbalan Peguam Negara Amerika Syarikat Sally Yates atas sikap mereka yang tidak profesional ketika menjadi penjawat awam yang dibayar gaji oleh kerajaan Amerika.

3. Namun Donald Trump sangat bertuah kerana di Amerika Syarikat tidak ada manusia seperti Lim Guan Eng, Mattias Chang, Khairuddin Abu Hassan dan Annina Samsuddin yang sudah pastinya akan mengeluarkan kenyataan – kenyataan bodoh serta menjadikan kes pemecatan mereka seperti ini sebagai satu isu politik.

4. Jadi saya cadangkan Lim Guan Eng, Mattias Chang, Khairuddin Abu Hassan dan Annina Samsuddin boleh pergi ke Amerika Syarikat dan cabar undang – undang serta perlembagaan Amerika Syarikat yang memberi kuasa mutlak kepada Presiden Donald Trump untuk memecat pegawai – pegawai kerajaan dan mereka juga boleh berhimpun untuk berdemo di hadapan Rumah Putih sekiranya mereka berani.

DATUK HUAN CHENG GUAN
NAIB PRESIDEN
PARTI CINTA MALAYSIA

Advertisements

One thought on “Mesej Trump Pecat Pengarah FBI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s