Nik Nazmi Akan Bawa Hasrat AMK Untuk Pecat Tiga Exco PAS Selangor

AIDCNews– 20/05/17 –Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) pusat, Nik Nazmi Nik Ahmad berjanji akan membawa suara sayap pemuda parti itu ke pengetahuan Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Azmin Ali supaya memecat tiga Exco PAS dalam Kerajaan Negeri Selangor.

“Sebagaimana yang diputuskan parti (Biro Politik PKR) baru-baru ini, isu tentang kedudukan PAS di Selangor akan dibincangkan bersama-sama pimpinan parti dan Timbalan Presiden (Azmin).

“Apabila kita adakan pertemuan itu, saya akan sampaikan bahawa ada pandangan daripada perwakilan yang kira semua orang lihat (suara) perwakilan pada hari ini tentang perkara tersebut,”katanya dalam sidang media hari ini.

Sementara itu, perwakilan dari AMK Johor, Naim Jusri mencabar PAS menjadi ‘anak jantan’ meletakkan jawatan dalam kerajaan negeri selaras dengan keputusan parti Islam itu memutuskan hubungan politik dengan PKR.

“AMK Johor cabar PAS Selangor letak jawatan sebagai exco dan jawatan dalam kerajaan negeri. Mereka kalau anak jantan letak jawatan sekarang,” katanya.


Advertisements

One thought on “Nik Nazmi Akan Bawa Hasrat AMK Untuk Pecat Tiga Exco PAS Selangor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s