DAP Cuba Heret Sultan Selangor Campurtangan Isu Hannah

Shajar Jihan – Setelah gagal mengalih pandangan rakyat daripada sikap hipokrat ADUN Subang Jaya Hannah Yeoh yang menyebar fahaman Kristian di sebalik topeng sekularisma, DAP sekarang cuba mengheret DYMM Sultan campur tangan dalam isu tersebut.

Satu petisyen online bertajuk “Stop Legal Harassment of Christian Speaker of Malaysian State Assembly” telah dimuat naik di laman CitizenGO, oleh sekumpulan penganut Kristian menyeru DYMM Sultan agar menghalang tindakan undang-undang terhadap Yeoh yang juga speaker Dewan Negeri Selangor.

Kumpulan tersebut juga mahu DYMM Sultan mengambil tindakan terhadap pensyarah Universiti Utara Malaysia Malaysia Kamarul Yusoff kerana membuat laporan polis terhadap Yeoh atas pengakuan menggunakan jawatan politiknya untuk menyebarkan agama Kristian.

Sehingga kini Yeoh dan pucuk pimpinan DAP mengelak daripada menjawab soal sikap hipokrasi kononnya mahu perjuangkan sekularisme sedangkan Yeoh sibuk menjadi pendakwah agamanya. Malah, mereka cuba menaikkan sentimen agama dan pekauman.

Advertisements

One thought on “DAP Cuba Heret Sultan Selangor Campurtangan Isu Hannah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s