Pakatan Harapan Sokong LGBT

AIDCNews -12/09/17 –Twitter Pakatan Harapan menyokong LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) kerana ia merupakan hak asasi kumpulan itu.

Ia merujuk kepada kepada gambar dua wanita bertudung memegang bendera LGBT dengan kata-kata berbunyi “Lesbian is not a crime, it is a gift from God” dalam Himpunan Wanita Bantah Politik Toksik di hadapan Maju Junction di ibu negara Ahad lalu.

Menurut Malaysia Dateline, perhimpunan itu dihadiri oleh Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan anaknya Marina Mahathir, Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, bekas presiden Badan Beguam Datuk Ambiga Sreenevasan dan pengerusi BERSIH Maria Chin Abdullah.

Turut hadir memberikan sokongan ialah Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad, Presiden AMANAH Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali dan isteri Datin Seri Shamsidar Taharin.


“Kami telah mengambil bahagian dalam himpunan Wanita Bantah Politik Toksik kerana kami juga menyokong tuntutan-tuntutan perhimpunan tersebut. Dan kami ‘cool’. Janganla panas, “kenyataan NGO pro LGBT, COMANGO dipetik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s