Skandal RM 1.5 Juta Sumbangan Awam Kepada Rafizi Ramli

thekl-chronicle – Semalam negara dikejutkan apabila pihak National Feedlot Corporation (NFC) dan Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail memulakan tindakan mahkamah untuk mengisyitiharkan Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli sebagai muflis kerana gagal membayar saman sebanyak RM 300,000 kepada NFC & Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail kerana didapati bersalah memfitnah.

Jika pembaca masih ingat, selepas didapati bersalah Rafizi Ramli telah merayu sumbangan orang ramai melalui syarikat peribadi beliau iaiu INVOKE dan hasilnya beliau telah menerima RM 1.5 juta. Wang ini sepatutnya digunakan untuk membayar denda RM 300,000 seperti yang diperintahkan oleh mahkamah. Perkara Ini diceritakan sendiri oleh beliau kepada media melalui akaun facebook INVOKE.

Jadi persoalanya sekarang, mana pergi wang RM 1.5 juta yang disumbangkan orang ramai kepada INVOKE untuk membayar denda/saman fitnah NFC & DS Salleh?

Hendak Bina Semula Negara konon, tapi duit derma yang diterima dari rakyat pun tidak digunakan dengan telus dan amanah. Ada lagi pihak yang percaya YB Pandan ini?

Advertisements

One thought on “Skandal RM 1.5 Juta Sumbangan Awam Kepada Rafizi Ramli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s