Selepas Kritik Najib, Populariti Chedet Mula Merudum..

Lim Sian See – Selaras dengan kehadiran 95% di bawah sasaran kehadiran perhimpunan pada hari Sabtu dan laporan baru-baru ini bahawa populariti Pakatan di media sosial telah merosot, bilangan pembaca blog Chedet juga telah jatuh secara ketara.

Populariti blog “Chedet” Mahathir telah jatuh dengan ketara sejak tahun 2015 apabila beliau pertama kali mula menggunakan blognya untuk menyerang PM Najib.

Pada bulan Julai 2015, blognya berada di tangga ke-63,802 untuk blog yang paling banyak dikunjungi di seluruh dunia dan di tangga ke-403 di Malaysia – menurut perkhidmatan kedudukan laman web Alexa yang dimiliki Amazon.

Pemeriksaan hari ini (17 Oktober 2017) memperlihatkan blog itu jatuh dengan ketara sekali sebanyak 200,000 tempat kepada tangga ke-286,420 di seluruh dunia dan tangga ke-2,743 di Malaysia (turun lebih daripada 2,300 tempat).

Ini adalah walaupun Chedet menulis lebih banyak catatan berbanding sebelum ini dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Catatan beliau baru-baru ini yang semakin terdesak dan memalukan yang dilahirkan daripada “dendam” dan juga dengan keputusannya untuk bersahabat dengan DAP nampaknya menyebabkan penyokongnya tidak menyukainya dan menjadikan peminat berubah menjadi “bukan peminat”.

Legasi dan reputasi Mahathir mungkin tidak lagi dapat bertahan dengan siri terbaru pusingan U oleh Mahathir.

Mahathir kini memimpin Pakatan ke lembah kegagalan dan bukannya menaikkan lagi pembangkang.

Advertisements

4 thoughts on “Selepas Kritik Najib, Populariti Chedet Mula Merudum..

  1. Org gila kuasa dan kemegahan tidak mengambil kira data dan fakta,kerana terus bersangka bahawa ia masih populer dan di sukai seperti biasa.Itu sebabnya dia kian galak menghentam ,mefitnah,memperlekeh dan mempersenda org lain ,terutamanya lawan beliau.Syok senirilah katakan.Tanpa beliau sedari ,mungkin anak pinak sendiri pun sudah mula membeci,keran bimbang akan menjejaskan mereka juga.Mungkin saja perkara yg berlaku kepada bekas seorang Menteri ,akan berlaku kepada mereka juga,habis kaum kerabat tercekup.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s