‘Free Seks Boleh Tapi Perlu Berkondom’- ‘Fatwa’ Ketua Pemuda PPBM Perlu Ditolak

AIDCNews -14/11/17-Kenyataan Ketua Pemuda PPBM Syed Saddiq Abdul Rahman yang bermaksud menghalalkan seks bebas walaupun memakai kondom adalah bertentangan dengan Islam bidas Zakiyamani.

Menurutnya, dalam Al Quran, surah Al-Israa’ ayat 32 secara terang melarang umat Islam mendekati zina: “Dan janganlah kalian mendekati zina; Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. dan suatu jalan yang buruk.”

Justeru itu Zakiyamani berkata pandangan Syed Saddiq yang membenarkan kebebasan seks secara memakai kondom harus ditolak.

“kata fatwa atau paktua aku tak tau , tapi dengan kenyataan Syed Saddiq aku rumuskan sebagai tindakan menghalalkan perbuatan Zina …

“Pandangan ini bagi aku tidak sesuai dikeluarkan oleh seorang Ketua Pemuda ” yang tentunya menjadi icon dan ikutan ramai remaja, sebaliknya Syed Sadiq harus mengambil Islam sebagaj jalan penyelesaian bukannya kondom,”kata Zakiyamani dalam Facebook.

Advertisements

2 thoughts on “‘Free Seks Boleh Tapi Perlu Berkondom’- ‘Fatwa’ Ketua Pemuda PPBM Perlu Ditolak

  1. Mungkin ada mufti pulak yg mengiakan krn dosa besar itu menumpahkan mani ke dlm rahim. Klu x tumpah, mungkin boleh pulak? Begitulah gol yg cuba halalkan yg haram.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s